Fiskerens accessories

Gæsteindlæg: Indlægget er forfattet af folkene bag Trendhim, hvor du kan finde alt fra butterflies til smarte bondehatte. Tak for bidraget!

Længe har hobbyfiskeri været en mandesport, hvor elegante beklædning ikke altid passer ind. Men mange fiskere bruger alligevel et par nødvendige elementer til deres outfit på fisketuren. En hue er altid rar om vinteren, men om foråret eller sommeren kan en hat være et bedre bud. Her får du et par tips til elegante detaljer du kan tilføje dit ellers praktiske outfit med vaders eller “Tyborøn habit”.

Når du forbereder dig til fisketuren, vælger nogen kun at tænke praktisk: Regnjakke, camoutøj, noget der varmer eller ventilerer og vandafvisende elementer. En af de første ting du kommer i tanke om er måske netop fiskeren vaders eller praktiske outdoorbukser med mange lommer til alle de små dele.

Mens andre er mere til en stilfuld beklædning eller bondsk hattestil, kommer storbyfiskere i hverdagstøj eller hvad de har i skabet. For at sætte prikken over i’et kan en bøllehat eller en bondehat være et oplagt tilvalg.

Vælg et komfortabelt outfit

Fiskeri er udbredt i mange sociale klasser og folk klæder sig forskelligt. Nogen går ikke så meget op i grej og tøj, men er mere fokuseret på oplevelsen. Hvor andre netop ikke føler de kan forløse oplevelsens potentiale uden det rette udstyr. Det handler om at fange fisk og føle sig godt tilpas i de mange timer man er afsted.

Hvis du ønsker at gøre noget lidt særligt ud af det, så kan du hoppe i en skovmandsskjorte og snuppe en god hat. Husk også et par gode solbriller, på en skyfri dag. Her får du et look der samtidig også er praktisk i vejr og vind.

Du behøver ikke skifte dine vaders ud – eller lave så meget om. En enkelt ting eller to kan gøre forskellen.

At style en fisketur

Er I på herretur, så kan I måske blive enige om at “dresse op” til jeres tur. Men indrømmet, det er også forståeligt hvis I netop har brug for et frirum hvor man må opføre sig og se ud som man vil. Det gælder såvel om I er afsted sammen eller alene.

Det rette overtøj kan give dig den gode følelse og varme. Husk altid at beklæde dig i mange tynde lag, som et løg. Så kan du nemt regulere varmen på turen.

Seler holder buksen på plads

Er du ikke afsted i vaders, så vælg fx skovmandsskjorten og et par outdoorbukser, men tilføj et par seler til bukserne. Det holder dem på plads, og giver en unik stil.

Behol det praktisk og enkelt. Gå efter den enkle model og husk at match farven med dit ourfit. Overvej at bruge selerne som kontrast til skjorten. Er det en ternet skjorte, så læg en dæmper på med et par ensfarvede mørke seler.

Hatten der topper alt

Vælg en flat cap eller sixpence for at få et klassisk look, næsten helt som en jæger eller bonderøven. Hatte var på et tidspunkt så populær at ingen mand kunne undvære at have en på, når han forlod sit hus. I dag er det mest for udseendes skyld, men er også praktiske. De holder på varmen – eller giver skygge. Beskyt din aldrende isse med en hat – og syng evt. med på Fetterleins “Skygge, solhat, solcreme”.

Ikke kun fuldmånen bliver beskyttet, men også dine øjne. Vær’ ekstra sikker og tilføj solbriller, ved skyfrit vejr.

Materialevalget for din hat kan med fordel være uld, filt eller bomuld, som netop ventilerer godt og har forskellige egenskaber overfor varme og sved.

Så godt som hatten får dig til at se ud, er det ikke den der gør dig til en mand – eller en fisker… Mens du godt kan sikre dig den rette beklædning, som vil understrege din personlighed – og få dig til at se godt ud, så er det ikke en hat eller et par handsker der fanger fisken. Det kræver erfaring, tid og en stang. Så glem ikke at øve din kasteteknik.