Tidevandstabel

Tidevandstabel – Find højvandskalender for dit område

I denne artikel kan du finde tidevandstabeller for hele Danmark, så du kan få indsigt i vandstanden i dit område. I forbindelse med fiskeri, surfing, dykning osv., kan det være en fordel at vælge det rigtige tidspunkt på dagen, henholdsvis ved højvande eller lavvande, så man får det optimale ud af sit foretagende. 

Hvordan aflæser man en tidevandskalender?

Hvis det er første gang, du kigger på en tidevandstabel, kan det måske virke en smule uoverskueligt, men det er heldigvis ret simpelt at aflæse vandstanden – højvande og lavvande – i tabellen. 

Først og fremmest skal du finde frem til den tabel, som viser tidevandet på det sted, hvor du befinder dig. Tabellerne nedenfor er inddelt efter landsdel, så du relativt let kan spore dig ind på den rette tabel. 

Når du har fundet den rigtige tabel og åbnet den, vil du blive mødt af en masse tal. Nu skal du finde frem til den dato, som du vil aflæse tidevand for. Når du har fundet en dato, kan du aflæse fire klokkeslæt. Disse fortæller dig, hvornår der er højvande og lavvande. 

Tidevandstabeller

Nedenfor finder du tidevandstabeller for hele Danmark. Tabellerne er inddelt efter landsdel, så du lettere kan finde frem til den tabel, som du søger.

Vestkysten, Jylland

Østkysten, Jylland

Limfjorden

Fyn

Sjælland

Bornholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright - info@fishntips.dk - CVR: 40153063