Hvor kan man fange laks?

Hvor kan man fange laks?

Hvor kan man fange laks i Danmark?

Laks er en utroligt eftertragtet fiskeart – i høj grad fordi det er en meget lækker spise. Der er flere områder i Danmark, hvor det er muligt at fange laks. Hvilke områder der er bedst til dette formål, kan du blive klogere på i denne artikel.

Sommetider hører man om danskere, der tager til Norge eller Sverige for at fange laks. Forholdene for laksefiskeri i nabolandene er da også rigtig, rigtig gode, men faktisk behøver man ikke besøge vores nordiske naboer for at få laks på krogen.

Der findes nemlig en række områder i Danmark, hvor mulighederne for at fange lækre laks er rigtig fine.

Det er der dog mange, som ikke er klar over, og det hænger uden tvivl sammen med, at laksen i en lang periode var udrydningstruet. Det er dog ikke tilfældet længere.

I dag kan nemlig fange laks en del steder i Danmark.

Herunder zoomer vi ind på de danske områder, hvor forholdene for laksefiskeri er allerbedst.

Bornholm

Bornholm byder på mere end klipper, solskin og sild. Nær kysten er der nemlig rigtig gode muligheder for at fange lækre laks.

Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du elske at deltage i den årlige trollingkonkurrence på øen, hvor målet er at fange den største laks.

Laksesæsonen nær Bornholm er ganske lang. Fra december og helt ind til og med maj vil mulighederne for at fange laks ved Bornholms kyst nemlig være ganske hæderlige.

Ribe Å

Centralt i den nedre del af Jylland finder man en af Danmarks ældste byer, Ribe. I denne by strækker sig en å, hvor laks stortrives.

Ifølge en rapport blev der i 2019 fanget over 700 laks i åen blandt fiskeklubbernes medlemmer.

Hvis du drager mod Ribe, burde der derfor være gode muligheder for at få en eller flere laks på krogen. Skulle heldet ikke være med dig, kan du trøste dig med, at Ribe både er en rigtig hyggelig og smuk by, så dit besøg vil næppe føles spildt.

Skjern Å

En anden å, hvor mulighederne for at fange laks er gode, er Skjern Å, og her er altså tale om voksne laks. I Skjern Å er der nemlig blevet fanget en laks med en kampvægt på hele 26,5 kg.

Tak til Fitnesshelp.dk

Ovenstående artikel er produceret af folkene bag Fitnesshelp.dk. Mange tak for artiklen; den er vi meget glade for!

Hvis du ikke kender Fitnesshelp.dk, kan vi fortælle, at der er tale om en portal, hvor danskerne kan få kyndig rådgivning angående køb af fitnessudstyr.

Sitet indeholder eksempelvis produktguides om alt fra motionscykler og løbebånd til ribber og pilatesbolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *