Put and Take kort

Put and Take – Alt du skal vide om Put and Take fiskeri

Her på siden finder du vores detaljerede kort over danske Put and Take søer, så du kan danne dig et overblik over mulighederne eller finde en sø i nærheden af dig, ligesom vi hjælper dig med at finde det rigtige fiskegrej. Vi opdaterer kortet løbende, så vi forhåbentligt har de fleste søer med.  

Put and Take fiskeri er yderst populært i Danmark, og kigger man på fordelene ved denne type af fiskeri, forstår man det godt. I en Put and Take sø er du sikker på, at der altid er fisk, dine fangstmuligheder er gode og så kræver det kun et minimum af grej at komme i gang med at fiske i Put and Take. 

Overvejer du at prøve kræfter med Put and Take fiskeri, kan du på vores kort nedenfor se, hvor i landet du finder søer.

Hvor er der Put and Take?
Kort over Put and Take søer i Danmark

Nedenfor finder du vores kort over Put and Take fiskesøer i Danmark. Du kan frit zoome ind og ud, så du kan danne dig et overblik eller finde en Put and Take sø i nærheden af dig. Trykker du på mærkaterne på kortet, vil du få yderligere oplysninger om søen. 

Mangler vi en Put and Take sø på kortet? Tip os på mail på info@fishNtips.dk

Hvad kan man fange i Put and Take?

Det er hovedsageligt regnbueørreder, som udsættes i danske Put and Take søer. Regnbueørreden er modstandsdygtig og kan derfor tåle lidt af hvert, ligesom den relativt hurtigt vokser sig stor og klar til at blive fanget.

For indehaverne af søerne betyder det, at de hurtigt for valuta for deres investering i fisk, men også lystfiskerne har glæde af regnbueørreden, som ikke er for svær at fange og som tilmed smager herligt. 

Hvilket grej skal man bruge til Put and Take fiskeri?

Fordi det hovedsageligt er regnbueørreder, som findes i Put and Take søer, vil vi tage udgangspunkt i, hvordan man bedst muligt fanger disse. 

Det kræver ikke de helt store investeringer i udstyr, og hvis man har noget liggende i forvejen, er man sikkert allerede langt. Nedenfor finder du vores anbefalinger til udstyr til fiskeri i Put and Take.

Fiskestang til Put and Take

Det er sjældent nødvendigt at kaste særligt langt, når man fisker i en Put and Take sø. Fiskene vil ofte være mindre end i naturen og selvom de med sikkerhed vil stritte imod, er de sjældent nogen kæmpe udfordring at hive i land. 

Der er derfor ikke de store krav til fiskestangen, som sagtens kan være en billigere en af slagsen. Se fx denne Abu Venturi Spin, som er rigtig fin og til yderst rimelige priser.

De fleste fiskestænger er helt fine til fiskeri i Put and Take, så hvis du står og mangler en, kan du tage et kig på det store udvalg ved at trykke på knappen nedenfor.

Fiskehjul til Put and Take

Ligesom der ikke er de store krav til selve fiskestangen, behøver du heller ikke spendere en halv månedsløn på et nyt fiskehjul. Vi anbefaler, at du vælger et hjul i størrelse 2500, men det større eller mindre kan også sagtens bruges uden problemer. 

Endegrej til Put and Take

Hvis du er helt ny indenfor Put and Take fiskeri, og måske ikke rigtigt har noget udstyr liggende, kan du med fordel vælge at investere i en startpakke. 

I startpakken får du alt, hvad du skal bruge for at fiske i Put and Take. 

Startpakken indeholder:

  • Powerbait
  • Bombarda
  • Flourocarbon 
  • SD Stripper
  • ABU Toby
  • Mepps 
  • Svirvler
  • Små trekroge

Powerbait

Du kommer naturligvis ikke til at få bid, hvis ikke du har noget lækkert at lokke med, så fisken hugger.

Da det hovedsageligt er regnbueørred, som du kommer til at gå efter, kan du med fordel fiske med powerbait, som stort sat altid falder i ørredens smag. 

Det er ikke umiddelbart så vigtigt, hvilken powerbait du vælger, for når det kommer til netop denne type agn, er regnbueørreden sjældent kræsen. 

Blink

Hvis du foretrækker spinnefiskeri, kan regnbueørreden også fanges med blink. De fleste blink er fine til formålet, men gå gerne efter to – syv grams blink, som egner sig godt til fiskeri i Put and Take søer. 

Spinnefiskeri kræver den rigtige teknik, hvis du vil have succes, men det er ikke nødvendigvis svært. Sørg for at hive snøren ind i et tempo som hverken er så lavt, at blinket går til bunden og ej heller så højt, at fisken ikke kan nå at bide på.

Hvornår er det bedst at fiske i Put and Take?

Regnbueørreden, som du hovedsageligt kommer til at fange i Put and Take, kan fanges året rundt, hvilket er en af grundende til fiskens popularitet. Særligt i efteråret er der dog gode chancer for at få en regnbueørred på krogen. 

Det bedste tidspunkt på året at fiske i Put and Take er fra marts til september måned. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright - info@fishntips.dk - CVR: 40153063