Sådan bør du opbevare frisk fisk

Sponsoreret

I vores øjne slår ingenting lækker frisk fisk. Vi er dog ikke blinde over for de udfordringer, der kan være forbundet med frisk fisk, eksempelvis at fisk er letfordærveligt, og at der stilles store krav til opbevaringen af frisk fisk, for at fisken kan opretholde sin friskhed så lang tid som muligt. Noget, du kan blive meget klogere på i artiklen her. 

Hvis du er kommet i besiddelse af lidt lækker frisk fisk, men er i tvivl om, hvad der er mest fornuftigt at gøre, når det kommer til opbevaring, så er du landet det helt rette sted. 

I artiklen her deler vi nemlig vores holdning til, hvordan frisk fisk bør opbevares, sæt du ønsker at opretholde fiskens friskhed og lækkerhed så lang tid som muligt. 

Duft til fisken, inden du køber den

Inden vi kommer med vores bedste opbevaringstips, kommer vi lige med et tip, der skal sikre dig, at du kommer hjem med frisk fisk og ikke fordærvet fisk.

Fisk er desværre en fødevarer, der særligt er i risiko-zonen for at indeholde fordærvede bakterier samt sygdomsbakterier, såsom listeria monocytogenes og salmonella. Det er ikke altid, at du visuelt kan påvise, at en fisk ikke er frisk, hvorfor andre sanser må i spil, og her er det mest oplagt at inddrage duftsansen.

Stikker du snuden i en fordærvet fisk, vil du nemlig ikke være i tvivl, hvorvidt fisken er frisk eller ej. 

Fordærvet fisk lugter nemlig rigtig dårligt, mens frisk fisk lugter herligt.

Et godt tip er derfor, at du altid lige dufter til de fisk, du køber, så du på den måde sikrer, at du kommer hjem med frisk fisk.

Frisk fisk skal opbevares på køl i lufttæt emballage

Hvis du ønsker at opretholde en fisks friskhed og lækkerhed så længe som muligt, skal den opbevares i lufttæt emballage på køl – og gerne i et meget køligt rum

Vær dog opmærksom på, at rigtig meget fisk – eksempelvis rå fisk og fiskefars – bør spises samme dag, som det er købt, uanset hvor hensigtsmæssigt du opbevarer det.

Derfor bør frisk fisk altid købes på den dagen, hvor det skal indtages.

Noget fisk kan holde længere ved at blive frosset ned

Der findes også typer af frisk fisk, der kan fryses ned, uden at dette fører til, at fisken bliver dårlig og fordærvet. Fisk som makrel og laks kan uden problemer holde sig 1-2 måneder på frost, mens magre fisk, eksempelvis torsken, kan holde sig op til 6 måneder under de rette vilkår.

Det er dog vigtigt, at du – når du engang skal anvende fisken – tør den langsomt op i køleskabet, hvis du ønsker at bevare dens lækkerhed så meget som muligt.

Nyrøget fisk kan holde lidt længere end frisk fisk

Hvis det skræmmer dig, at frisk fisk bliver hurtigt fordærvet, og du har et brændende ønske om at sammensætte en kost, der består af mere fisk, kan du overveje nyrøget fisk. 

Ud over at dette smager hamrende herligt, holder det nemlig længere tid end frisk fisk.

Nyrøget makrel eller sild kan eksempelvis uden besvær holde sig 4-8 dage i køleskabet, mens nyrøget laks kan holde sig lidt kortere tid, men dog længere tid end frisk laks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright - info@fishntips.dk - CVR: 40153063