Som lystfisker er man altså lidt af en torsk, hvis ikke man jagter torsken! Tilgængeligheden af denne dejlige spise er nemlig fin i Danmark, og i artiklen her vil vi nuancere, hvor torsken kan fanges samt hvornår. Derudover vil vi give lidt tips til, hvilket grej man bør bruge, når man fisker efter torsk.
Torsken er en fisk, der ikke er kræsen, når det kommer til miljøet omkring dens hjem. Den lever nemlig både i saltvands- og ferskvandsområder.
Vi vil betegne det som værende usandsynligt, at nogen torsk har sit hjem fyldt med pokaler fra skønhedskonkurrencer. Torskens store overbid kombineret med dens lange skægtråd gør den nemlig til ret så grim fisk.
Heldigvis smager torsken væsentligt bedre, end den ser ud. Smagen kan beskrives som værende ret neutral i forhold til mange andre fisk, og netop det smagsneutrale særtræk, der betyder, at langt de fleste kan lide torsk, har gjort fisken meget populær i de danske køkkener. Blandt andet derfor sniger torsken sig også med i en del måltidskasser.
Hvorhenne kan man fange torsk?
Du vil kunne fange torsk mange forskellige steder i Danmark, blandt andet en del steder nær kysten.
Særligt Øresund har ry for at være et godt spot for lystfiskere, der jagter torsk, hvilket blandt andet hænger sammen med Øresunds temperatur om vinteren, der er præcis, som torsken ønsker.
Foruden Øresund vil vi også gerne nævne Hvide Sande som et område, der har et rigtig godt ry blandt lystfiskere, der jagter torsk. Også her er mulighederne for at fange torsk voldsomt gode i de rette måneder.
Foruden Hvide Sande og Øresundsområdet er den del af Jyllands østkyst, der grænser op til Kattegat, heller ikke tosset, når skal der fanges torsk.
Grejtips – med dette grej øges dine chancer for at fange torsk
Til torskefiskeri anbefaler vi pirke. Sådanne kan fås i udgaver, der vejer fra 30 gram til 500 gram. Om du skal bruge en let eller tung pirke afhænger af, hvilken dybde du ønsker at fiske på.